Milanography – Street art

Hazajöttünk és úgy néz ki, hogy ezúttal hosszabb ídőre elbúcsúztunk Milanótól a következő kaland reményében. Legutóbb már írtam arról, hogy mi minden található a városban és milyen látványosságokat érdemes megnézni. Ez pedig most egy ideig az utolsó írásom lesz a a várossal kapcsolatban, de nem tudom nem bemutatni Milano általam megismert street art világát. Képes bejegyzés következik, ezúttal kevés szöveggel.

Az egyik kedvenc városrészem ilyen szempontból a Via Zuretti és a mellette található kisutcák környéke. Megannyi telerajzolt fal, sok-sok kép és stílus, gyönyörű, színes motívumok mindenhol:

Street art Milano

Ghostbusters

Street art Milano

Dedicato alle future generazioni

Street art Milano

Orange monster

Street art Milano

Bird and Lion

Street art Milano

Bird and Lions

Street art Milano

Orange moster full

Street art Milano

Icecream

A második nagy street art körutamat a sínek mentén tettem meg – ebben az esetben gyakorlatilag mindegy, hogy melyik oldalról és melyik sínek mentén haladtunk, szinte mindenhol találtunk valami izgalmasat. Ezek például a Stazione Centrale-től nem messze született képek:

Street art Milano Street art Milano Street art Milano Street art Milano Street art Milano

Persze egy-egy nagyobb lelőhely mellett szerte a városban találhatunk olyan képeket vagy egyéb érdekességeket, amiket talán érdemes megörökíteni. Az utcai házfalon kihelyezett képkeretektől…

Street art Milano

…a járdára fújt hirdetéseken át…

Street art Milano

…a művészi kalligráf street art -ig mindent megtalálhatunk.

Street art Milano

Az egyik kedvencem a Parco Sempione mellett talált tigris-macska, melyet két térelemre kombinálva festettek fel.

Street art Milano Street art Milano

Persze hamar kiderült, hogy férjem kollégái között is akad egy, aki a találkozásunk pillanatában már több tucatnyi hasonló vagy még remekebb street art remekre bukkant, de ez egy másik történet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.