Letölthető honlaprendező lista

Mitől jó egy honlap, hogyan lehet ezt egyszerűen ellenőrizni? Az alábbi rövid (összesen 7 fő pontba szedett), letölthető honlaprendező lista azért készült a Webtapasz Stúdiónak, hogy olvasóik a legalapvetőbb megújulást, karbantartást elvégezhessék maguk is. Nagy segítség lehet egy alapvető online jelenlét kialakításában, rendezésében. Célja az általános gyengeségek felmérése és javítása, vagyis az, hogy a pontok kipipálása után magabiztosan kezdhessünk bele az új évbe. Ingyen letölthető és nyomtatható, így kiváló kiegészítő eleme lehet a tervezésnek. Íme a lista kicsit bővebben kifejtett változata a Stúdió blogján. Rövid összefoglalóért pedig olvass tovább!

A 7 fő pont, melyre a letölthető honlaprendező lista bontottam, így alakul:

Hozzáférhetőség

Az oldal elérhetőségére vonatkozó alapvető tudnivalók. Ennek a résznek a célja: közönségünk hozzá tudjon férni honlapunk tartalmaihoz. Elengedhetetlenül fontos, hogy a különböző eszközök (mobiltelefon, laptop…) és böngészők (Firefox, Chrome…) egyaránt használható megjelenítésben mutassák meg tartalmainkat.

Megjelenés

Formai követelmények és tippek. Ennek a résznek a célja: szépíteni  weboldalunk kinézetét.

Tájékozódás

Az oldalt meglátogatók információelérésének megkönnyítése. Ennek a résznek a célja: Látogatóink könnyen, egyértelműen találják meg a keresett információkat.

Rólunk

Önmagunk bemutatása és reprezentálása. Ennek a résznek a célja: Azonosíthatóak és elkülöníthetőek legyünk a többi weboldaltól. Nem szabad elfelejteni, hogy az online térben nagyon sok honlappal, tartalommal találkozunk mi is és látogatóink is nap mint nap. Borzalmasan fontos tehát, hogy ne legyen nehezen megközelíthető virtuális identitásunk: röviden, értelmesen ki kell fejeznünk célunkat, leírni és bemutatni magunkat, illetve már ezen a ponton megfogni célközönségünket.

Tartalom

A tartalmi elemek ideális tulajdonságai. Ennek a résznek a célja: Adjunk olyan információt, ami nem csak hasznos, de olvasmányos is. Nagyon lényeges, hogy az, aki honlapunkra téved egyértelműen azt kapja, amit vár, vagyis megfelelő mennyiségű és minőségű információt. Amennyiben azt szeretnénk, hogy cikkeink, bejegyzéseink jól és szívesen olvashatóak legyenek, érdemes legalább ezeket az alapokat betartani.

Működés

Hibamentes és áttekinthető működés. Ennek a résznek a célja: A technikai részek hibajavítása. Ezek az egyszerű ellenőrzések mindig nagyon hasznosak, de egyben szükségesek is: egyetlen látogató se szeret egy honlaphiba miatt várni vagy frusztrálódni, érthető módon.

Online marketing

Marketing szempontú megközelítés. Ennek a résznek a célja: A honlap keresettségének erősítése. Mindannyian hallottunk már a SEO-ról (keresőoptimalizálás – angolul Search Engine Optimization) vagy az online marketing egyéb lehetőségeiről. Az ez által elérhető látogatottság-növekedés áldásos hatásait sem szükségszerű talán hosszasan fejtegetni. Az alábbi pontok segítségével ebben erősíthetjük honlapunkat, méghozzá a legegyszerűbb apróságok változtatásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.