International Design Awards: második helyezés

A Kockalendár projektem minden általam remélt sikernél többet hozott: szakmai önbizalmat, egy olyan terméket, ami mögé szívesen teszem a nevem és sok-sok izgalmas-értékes beszélgetést a crowdfunding kampány és az eddigi versenyeredmények kapcsán. Örömmel jelentem, hogy a sikerszéria még nem ért véget. Idén két díjat is elhoztam ezzel a projektemmel az amerikai szervezésű International Design Awards-ról.

Ezúttal az egész kaland egy e-maillel kezdődött. A verseny szervezői a Kockalendár korábbi sikereit látva meghívtak a versenyre. Bizony, életem első versenymeghívása eddigi eredményeim alapján. Kifejezetten örültem és nagy megtiszteltetésnek éreztem ezt a gesztust.

Meghívó

Dear Andrea Kis,

Hello! I hope this email finds you well. My name is Dani Michon from the IDA, (International Design Awards).

I saw Dicecal Multifunctional Calendar on A’ Design Awards Winners and I thought it was very impressive. I would like to congratulate you on your great achievement, and also to invite you to submit your work for the 9th International Graphic Designer of the Year Award.

Szóval az örömködés és némi utánanézés következett.

International Design Awards

Magukról szó szerint ennyit írnak a legtöbb közleményben:

A handful of designers, thinkers and entrepreneurs created the International Design Awards in 2007 as a response to the lack of recognition and celebration for smart and sustainable multidisciplinary design. The International Design Awards (IDA) exists to recognize, celebrate and promote legendary design visionaries and to uncover emerging talent in Architecture, Interior, Product, Graphic, and Fashion Design. IDA aspires to draw attention to the iconoclasm of design world wide, conceptualizing and producing great work.

Tehát lényegesen kevesebb kategóriájuk van, mint pl. az A’Design-nak, ahol hatalmas volt a választék. Ennek ellenére hasonló korú a verseny és megnézve az eddigi nyerteseket, nem marad el az olasz színvonaltól.

Ami utána történt…

Ezután úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a nevezéssel. Az előző versenyek (Design and Design és az A’Design Award) eredményei alapján bizakodó voltam, de őszintén szólva nem reméltem, hogy ilyen jól fog szerepelni a design. Azt viszont egy életre megtanultam, hogy igenis érdemes megmérettetéseknek kitenni magam és szellemi termékeim legjavát. A rengeteg biztatás, türelem és segítség úgy tűnik, hogy beérett. (Ezeket nem csupán a családomtól és közeli barátaimtól kaptam, hanem – akkoriban legnagyobb meglepetésemre – ismerősöktől, ismeretlenektől egyaránt).

Beadtam a jelentkezést és egy időre meg is feledkeztem a dologról. Mikor legközelebb eszembe jutott és ránéztem a honlapjukra, akkor már csak azt láttam (minden értesítés nélkül, ami mínusz pont), hogy nyertem, ráadásul két kategóriában is.

Az értesítések így néznek ki:

díjak3

LOS ANGELES, Jun 16 2016 Los Angeles, Andrea Kis of Hungary was Awarded: Honorable Mention in Calendars Competition for the Dicecal Project.

illetve

díjak1

LOS ANGELES, Jun 16 2016 Los Angeles, Andrea Kis of Hungary was awarded: Second Prize in Print Competition for the Dicecal Project.

díjak

Egyrészt tehát kategórián belül (grafika/nyomtatott/naptár) ezüst díjat kaptam. Másrészt a nagyobb kategóriára vonatkozóan (naptárak) egy különdíjat is ítéltek a projektnek.

Mit jelent ez nekem szakmailag? Leginkább azt, hogy nemzetközi viszonylatban nem csupán az európai, hanem amerikai piacon is van egy jó alapom, egy nevem, amit később felmutathatok. A Kockalendár számára pedig presztízst és olyan felbecsülhetetlen marketing eszközt, amire egyébként nehezen tehetnék szert – de erről írok majd később.

Oh, és persze nem kizárt, hogy 2017 tavaszán az amerikai (New York/Los Angeles) díjátadón is ott leszek. Ez még nagyon távoli a mostani utazásszervezéshez képest, így erről csak később tudok dönteni pénzügyi, időbeli és egyéb megfontolások mentén.

Ez tehát öröm és boldogság – a magyar Kockalendár projekt ezekkel a díjakkal együtt négy nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet eddig. :)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.