postcard-designhero andrea kis a'design

Design hero

Ebbe a képbe éppen most futottam bele, teljesen véletlenszerűen és mivel a design hero szavakat már kicsiben is meglepődve láttam, utána néztem, hogy mi ez… :o

postcard design hero andrea kis a'design

Design hero – mi ez?

Emlékeztek még az A’Design Award and Competition-re? Ez volt az első nemzetközi megmérettetés, amin szerencsét próbáltam és ahonnan hazahoztam egy ezüst díjat.

A Design hero projekt az ő szervezésükhöz köthető, célja a jó design-ok előtérbe helyezése, figyelemfelkeltés és az ebben a szakmában tevékenykedők bemutatása. Miért? Mert a jó design rengeteg szempontból hasznos és jó. Nem kell aggódni, nem másolom ide a teljes küldetésnyilatkozatukat, azt a fentebb linkelt oldalon megtaláljátok angolul. Azt viszont, amit a jó design fontosságáról írtak, lefordítva (nem tükörfordításban, igyekeztem kicsit összegezni a dolgokat) alább összegzem röviden.

A jó design rengeteg szempontból hasznos és sok-sok tényező miatt tartjuk fontosnak. Ezek közül talán hármat érdemes kiemelni:

1) A jó design hatékony. Kevesebb energia- és erőforrás veszteségével jár, kevesebb szemetet eredményez, így nem csak egy egészségesebb ökoszisztémát teremt, de egyben energiában, erőforrásokban gazdagabb világot is. A jó design tehát gazdagabbá tesz.

2) A jó design barátságos, kedves, ergonomikus, biztonságos és strapabíró; ezáltal családjaink, barátaink sokáig lelhetik örömüket az ilyen termékekben. Az ilyen termékek és szolgáltatásaik megbízhatóak, egészségesebbek és aggodalomtól mentesek, kevesebb balesetet okoznak és így a jó design egészségesebbé is tesz.

3) A jó design szórakoztató, érzelmekkel teli, kiváló és ez boldogságot jelent azoknak, akik használják az ilyen termékeket. Ezért mondhatjuk: a jó design boldogabbá tesz.

Éppen ezért gondolták úgy az A’Design szervezői, hogy az általuk bemutatott Design Hero-k (Design Hősök) bemutatása fontos.

Mivel design terén egyetemi szintű oktatásban sosem volt részem, így a hasonló mentalitást út közben szedtem magamra. Az ilyen programok szerintem is nagyon hasznosak és örömmel olvastam ezeket a sorokat. A lehető legnagyobb megtiszteltetés az, hogy részese lehetek egy hasonló projektnek, szóval ezúton is köszönöm! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.